Mijn verwondering over het leven en mijn plek daarin ligt aan de basis van het ontstaan van deze website.

Ik wens dat deze website een plek wordt met een grondtoon van oordeelloze, nieuwsgierige en compassievolle belangstelling voor het leven zoals het zich aandient en de vreugde en de worstelingen die dat met zich mee brengt.

Het is geen website met een helder uitgewerkt aanbod, workshops, themabijeenkomsten, data en tarieven....

....maar een website die gaat over de schoonheid, de vrijheid en het geluk dat voelbaar wordt als je, al is het maar heel even, alles wat je denkt te weten parkeert en met de blik van een jong kind de wereld om je heen beschouwt. Dat je bereid bent je te laten verbazen en te laten verrassen.

 

Met verwondering heb ik gezien hoe mijn ideeen over wat ik wil veranderd zijn door Zijnsorientatie, mijn fietsongeluk, mijn burn out en de nietaflatende noodzaak mij te verhouden met mijn depressieve gevoelens.

Ik ben verwonderd over de helderheid waarmee ik voel en weet dat ik mensen nabij wil zijn op hun pad van leven én sterven, dat ik wil met mensen wil spreken over ethiek, over het 'goede doen' en de dilemma's die daarin voelbaar worden. Verwondering over de, toch ook best wel spannende beslissing, dat het mij niet gaat om een aanbod gericht op het verdienen van geld maar om mensen te vragen mij (tijdelijk) dichtbij te laten en daar naar waarde voor te 'betalen'.  Diepe verwondering dat ik bij het opschrijven voel dat dit echt is waar het mij om gaat.

Verwonderd kijk ik naar de mensen die op mijn pad zijn gekomen en hoe zij mij op mijn pad hebben verder geholpen. Verwondering dat het niet alleen gaat om de heel erg leuke, lieve en ondersteunende mensen maar ook om de mensen die mij angst aanjoegen, die mij niet wilden zien in mijn kracht en kwetsbaarheid, de egoisten en de huichelachtigen.

Met verwondering sla ik het geluk dat mijn man heeft gevonden in zijn werk gade en geniet ik vol verwondering van de wijze waarop mijn drie zoons hun weg in het leven zoeken en vinden.

 

Voel je vrij om dat wat jou verwondert met mij te delen via Geluksvogel@outlook.comIk zal het dan toevoegen aan de pagina Verhalen